Flytning I favn Tryghed

Den blide flytning

7. juni 2017

Der bliver altid talt om hvor vigtige trygge og faste rammer er for små børn, men hvad gør man når man står over for en flytning hvor alt hvad man kender pludselig forandres? 

Gråd, panik, forvirring og et utrygt barn, var alle tilstande som jeg frygtede da vi for to måneder siden meget impulsivt solgte vores lejlighed, og købte et hus i skoven med højt til himlen. Det var enormt angstprovokerende at skulle flytte med en lille en på 10 måneder – ikke kun selve flytningen, men også pludselig at være ude af sine vante omgivelser og stedet hvor Maximillian var blevet født (Læs fødselsberetningen). Vi var splittede, da vi på den ene side ønskede at blive i lejligheden til Maximillin blev lidt ældre, så vi kunne forklare ham hvad der skulle til at ske, og på den anden side ville vi rigtig gerne flytte med det samme, så han kunne få et fantastisk sted at vokse op, helt fra lille. Da vi fandt drømmehuset, vandt den sidste løsning. Efter beslutningen var truffet, og huset var købt stod vi over for en lang række problematikker og logistik som gerne skulle gå op i en højre enhed. En af de aller største grunde til at valget endte på lige netop det hus, var pga. Maximillian. Derfor var han, som altid, også vores første prioritet under flytningen. Det betyder at vi ikke har nået at pakke store mængder ud endnu, men i stedet for bruger tiden på at hygge om vores lille vaskebjørn så han kan føle sig tryg selvom de ellers faste rammer, er ved at skifte form – og det virker som om at han allerede er ved at falde rigtig godt til, så indsatsen har givet pote. 

For at gøre en flytning med babyer og små børn blidere og nemmere, er her nogle gode råd til hvordan man kan gribe det an:

  • Sørg for, så vidt muligt, ikke at ændre på den daglige rytme hvis I flytter med en baby. At barnet        stadig får sine lure og mad på samme tidspunkter som normalt, er utrolig vigtigt. Det gør barnet trygt, og det vil vi gerne have.
  • Brug en vikle eller anden form for ergonomisk bæreredskab, og hvis I ikke har en, så skynd jer at få fat på en. Det giver barnet en masse tryghed, mens I har frie hænder til at gøre alle de ting som skal gøres under en flytning. Som bonus kan I drage nytte af den, længe efter flytningen og man bliver lynhurtigt afhængig af at have begge hænder fri samtidig med at ens barn er trygt og tæt på.
  • Første dag I er i det nye hjem, er det en god idé at skynde sig at gøre det værelse hvor barnet normalt sover, klar. Eller i hvert fald så klar så muligt, så det ikke virker rodet og forvirrende.
  • Da lugte er utrolig vigtige for de små størrelser, kan det være smart ikke at skifte sengetøj de første par dage I er det nye sted.  En genkendelig lugt når det skal sove, er en vigtig faktor for at det føler sig trygt og sikkert.
  • Det kan virke som en god mulighed at anskaffe sig en masse nye møbler, når man flytter, men prøv at spred det lidt ud så barnet stadig har sit gamle værelse, samme møbler i stuen osv. Endnu engang gør det barnet mere trygt i de nye omgivelser, og overgangen fra det gamle til det nye virker ikke helt så voldsom.
  • Sig farvel til det gamle hjem, det gamle værelse, den gamle udsigt osv. På den måde får barnet mulighed for at tage afsked. Gå ligeledes rundt i jeres nye omgivelser, og hils på de tilsvarende nye værelser, udsigt osv.
  • Pak en pakkes-ud-først taske, som egentlig er en udvidet pusletaske. Ting som legetøj, yndlingsbamsen, ekstra sutter, bleer, emergency snacks, førstehjælpskasse, termometer, tæpper og mad til jer alle den første aften er en rigtig god start.
  • Nus, kys og kram så ofte som muligt – ved kropskontakt og kærlige handlinger opstår hormonet oxytocin som bla. er med til at afstresse kroppen og give en følelse af lykke. Og så er det bare så skønt at tage en pause fra alt, og huske på at være kærlige og nærværende – især når man har travlt.

Følg rejsen og få af vide når der er nye indlæg, her eller på Facebook 

Relaterede Indlæg

Ingen Kommentarer

Skriv kommentar